Uusi avustus kunnille öljylämmityksestä luopumiseen kattaa jopa 25% maalämpöinvestoinnista!

Kuntia avustetaan nyt vaihtamaan pois öljylämmityksestä esimerkiksi maalämpöön. Tämä on erinomainen mahdollisuus kunnille uusia öljylämmityksessä olevia kiinteistöjään ekologisempaan ja taloudellisempaan lämmitykseen. Haku on alkanut 5.10.2020.

Hallitus on asettanut tavoitteeksi öljylämmityksestä luopumisen. Tavoitteena on, että julkinen sektori siirtyisi pois öljylämmityksestä jo vuoteen 2024 mennessä. Avustus myönnetään suunnitelmaan perustuvan kustannusarvion mukaisesti. Avustettaviksi kustannuksiksi hyväksytään tavanomaiset lämmitysjärjestelmän muuttamisen kustannukset sekä kustannukset liittymän rakentamisesta, ohjaus- ja automaatiojärjestelmästä sekä öljysäiliön poistamisesta.

Avustuksen määrä on 25 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista, kun kunta on liittynyt vapaaehtoiseen energiatehokkuussopimukseen. Muutoin avustus on 20 prosenttia. Avustusta voi hakea kustannuksiin, jotka ovat muodostuneet 1.6.2020 alkaen.

AVUSTUKSEN SAAJA: kunnat

PALJONKO: 20-25% avustusta kustannuksiin, kun öljylämmitys korvataan esimerkiksi maalämmöllä

HAKUAIKA: 5.10.2020 alkaen

VARATTU MÄÄRÄRAHA: 15 miljoonaa euroa

Kotimaiset Oilon ja Lämpöässä maalämpöjärjestelmätmarkkinoiden ekologisin valikoima

Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumput valmistetaan ja suunnitellaan Suomessa vuosikymmenten kokemuksella. Valikoima on markkinoiden energiatehokkain ja kattavin aina pienkohteista suuriin kiinteistömaalämpöjärjestelmiin.

Paras ratkaisu syntyy laadukkaan maalämpöpumpun ja ammattitaitoisen suunnittelun ja asennustyön myötä. Tämän varmistavat paikalliset Oilon ja Lämpöässä maalämpumppujen jälleenmyyjät. Jätä yhteydenottopyyntö, saat kiinteistölle maalämmön säästölaskelman ja etsitään parhaat ratkaisut yhdessä paikallisen edustajamme kanssa.

JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ

Lisätietoa avustuksesta ja hakuohje löytyvät osoitteesta: https://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Avustus_kunnille_oljylammityksesta_luopumiseen

Myös kotitalouksille tukea siirryttäessä öljylämmityksestä maalämpöön

Kuntien lisäksi pientalojen omistajille on tarjolla avustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja öljylämmitysjärjestelmän korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla. Esimerkiksi maalämpöön siirryttäessä avustusta myönnetään jopa 4 000 euroa. Tukea on voinut hakea 1.9.2020 alkaen ja sitä myönnetään niin kauan, kuin sille varattu määräraha riittää.: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/avustus-oljylammityksesta-luopumiseksi

Pyytämällä meiltä maalämmön kustannusarvion, saat samalla kotisi lämmmityksen säästölaskelman: PYYDÄ SÄÄSTÖLASKELMA

kotimainenmaalämpö #maalämpö #maalämpöpumppu #lämpöpumput #oilon #lämpöässä #maalämpöpumput #omavarainenlämpö #maalämmön #omavaraisuus