Oilon valmistaa ja markkinoi lämpöpumppuja jatkossa vain yhden tuotenimen alla. Lämpöässä-lämpöpumppujen valmistus päättyy vuoden 2023 aikana. Muutos vastaa maalämpöpumppumarkkinoiden nopeaan kasvuun ja vahvistaa Oilonin edellytyksiä laajentua kansainvälisillä markkinoilla. 

Oilonin lämpöpumppuja on valmistettu Lapuan tehtaalla vuodesta 2019, jolloin Oilon osti Suomen lämpöpumpputekniikka Oy:n liiketoiminnan. Lapualla on tehty Lämpöässä-lämpöpumppuja vuodesta 1983. Nyt Oilon luopuu Lämpöässä-brändistä ja keskittyy vain Oilon-tuotteisiin. 

– Lämpöässällä on ollut vahva asema kotimaan markkinalla. Suomi tulee olemaan myös jatkossa Oilon-lämpöpumpuissa päämarkkina-alueemme, mutta keskittämisellä vahvistamme merkittävästi myös vientitoimintaamme. Kansainvälisillä markkinoilla Oilonin lämpöpumppu on tunnettu ja kilpailukykyinen. Haluamme jatkossa panostaa entistä tehokkaampaan myyntiin, markkinointiin ja kehittämiseen niin Suomessa kuin vientimarkkinoilla, kertoo Oilon Groupiin kuuluvan Suomen lämpöpumpputekniikan liiketoimintajohtaja Marko Terho.  

– Maalämpöala pelkästään Suomessa kasvoi viime vuonna yli 20 prosenttia, kasvun uskotaan jatkuvan vahvana eritoten suuremmissa lämpöpumpuissa. Haluamme vastata kysyntään parhaalla mahdollisella tavalla ja varmistaa, että Oilon tunnetaan lämpöpumpuistaan Suomessa ja maailmanlaajuisesti myös jatkossa. Se tarkoittaa tuotevalikoiman selkeyttämistä ja oman brändin vahvistamista, Terho sanoo. 

Lapualla ainutlaatuista osaamista 

Kahden brändin ja kahden eri tuotantolinjan ylläpitäminen ei ole myynnin, tuotannon, varastoinnin, huollon ja tuotekehityksen kannalta kustannustehokasta. Niin ikään viimeaikainen komponenttien hankala saatavuus on aiheuttanut haasteita laajan tuotevalikoiman ylläpidolle.  

– Lapuan tuotannon osto kolme vuotta sitten oli hyvä, strateginen päätös. Sillä saimme haltuumme toimivan tuotantoprosessin, ainutlaatuista lämpöpumppuosaamista ja taitavia ihmisiä Lapualta. Vaikka yhden brändin tarina on tullut päätökseensä, osaaminen jää taloon. Nyt meillä erinomaiset valmiudet vahvistaa Oilonin asemaa lämpöpumpputeknologian edelläkävijänä, Terho kiittelee. 

Nyt tehtävät muutokset eivät vaikuta jo tehtyihin tilauksiin. Kaikki tehdyt Lämpöässä-lämpöpumpputilaukset toimitetaan normaalisti ja tuotteita myydään niin pitkään kuin varastosta löytyy komponentteja. Myös tuotteiden takuut säilyvät normaalisti ja varaosien saanti taataan.