Maalämmön hankinta on helppoa

Maalämmön hankinta on helppoa. Kokeneet paikalliset edustajamme yhdessä kotimaisen tehtaamme ammattilaisten kanssa auttavat sinua läpi maalämmön hankintaprosessin aina ensimetreiltä alkaen. Jälleenmyyjämme auttavat sinua maalämmön suunnittelussa ja laitevalinnassa ja hoitavat prosessin huolettomasti.

Näin maalämmön hankintaprosessi kulkee:

Mitä maalämpö maksaa? – Pyydä kustannusarvio, saat ilmaisen säästölaskelman

Kaikki alkaa siitä, että tiedät mitä lämpöpumpun hankinta maksaa ja mitä sillä saa. Pyytäessäsi tarjouksen maalämpöpumpusta nettisivuillamme olevalla TARJOUSPYYNTÖLOMAKKEELLA niin maalämpöasiantuntijamme on teihin yhteydessä tehtaalta ja tarkistamme kiinteistönne tekniset asiat, jonka pohjalta luomme teille maalämpömitoitusraportin välittömästi. Löydätte siitä kotiinne sopivan maalämpölaitteiston valittuna ja sen tuomat vuosisäätöt. Tämän jälkeen jälleenmyyjämme ottaa teihin yhteyttä.

Kartoitus

Mikä on paras maalämpöpumppu juuri tähän kotiin tai kiinteistöön? Pyytässäsi kustannusarvion meiltä, saat jälleenmyyjältämme tarvittaessa ilmaisen lämmitysjärjestelmäkartoituksen paikanpäällä. Erityisesti lämmitysjärjestelmää uusittaessa on usein tarpeen, että ammattilainen käy paikanpäällä arvioimassa tarpeet, jolloin varmistetaan, että uusi lämmitysjärjestelmä on kotiisi paras mahdollinen. Kartoituksessa valitaan oikea maalämpöpumppu kotiisi sekä suunnitellaan lämpöpumpun lämmönkeruutavan LVI-tekniset asiat. Hyvä maalämpökartoittaja tutkii, miten lämmitys toteutetaan järkevällä ja taloudellisimmalla tavalla juuri kyseiseen kohteeseen. Suuremmissa kohteissa voidaan tehdä maaperätutkimus.

Sopimuksen tekeminen

Siirrytäänkö maalämpöön ”avaimet käteen” -periaatteella vai haluatko hoitaa jotain itse? Pääasiassa asiakkaamme toivovat homman hoituvan ”avaimet käteen” periaatteella, jolloin se on kaikkein helpoin ja vaivattomin tapa siirtyä maalämpöön. Valitsemamme paikalliset Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumppuedustajat hoitavat kaikki homman tarvittaessa kokonaisvaltaisesti ”avaimet käteen”. Tällöin mukaan kuuluu mm. maaputken upotus peltoon tai lämpökaivon poraus, lämpöpumpun oikea mitoitus ja asennus sekä käyttöönotto. Lisäksi lämmitysjärjestelmää uusittaessa mukaan voi kuulua sovitun mukaisesti myös esimerkiksi vanhan järjestelmän purkutyö. Isommissa kiinteistöissä urakkarajojen huomioiminen vaatii enemmän ja mukana voi olla useita asiantuntijoita.

Poraus tai maapiirin teko

Asiakas itse tai jälleenmyyjä hakee poraukselle toimenpideluvan kunnan rakennusvalvonnasta. Porausluvan saanti kestää vuodenajasta riippuen viikosta kuukauteen. Kun kohteella on porauslupa, aloitetaan poraus. Pientalon lämpökaivon teko kestää yleensä päivän, isommissa kohteissa aikaa menee enemmän, koska kaivoja on useita. Kohteen omistajan on hyvä huolehtia porauskalustolle esteetön kulku. Lisäksi asiakas varmistaa, että kohteessa on tarvittaessa porarille vesipiste ja sähköä routamatoille tarvittaessa. Ennen porausta katsotaan, minne porauksen aikana maaperästä mahdollisesti tuleva vesi johdetaan. Mikäli kohteeseen tulee pintamaaputkisto, maanomistajan lupa riittää aloitukseen. Pintaputki upotetaan maahan kaivinkoneella tai salaojakoneella.

Uudiskohteen asennus

Asennus kestää tyypillisesti 1-2 päivää. Asennuksen suorittaa putkimies, joka on LVI-alan ammattilainen. Omakotitaloissa maalämpöpumppu asetetaan tekniseen tilaan tai kodinhoitohuoneeseen. Suuremmissa kohteissa lämpöpumput sijoitetaan aina käytännössä tekniseen tilaan. Uudiskohteessa keruupiirin tuonti rakennukseen kannattaa huomioida jo talon perustusvaiheessa. Läpiviennit vedetään rakennukseen 100mm viemäriputkella anturan alta.

Olemassa olevan lämmityksen uusiminen: purku, asennus ja saatavat tuet

Saneerauskohteeseen liittyy yleensä vanhan lämmitysjärjestelmän purku eli vanhaa järjestelmää ei aina haluta jättää maalämmön rinnalle hybridimielessä. Purku suoritetaan usein porauksen jälkeen, kun putkistot on toimitettu rakennukseen. Purku ja asennus kannattaa tehdä samanaikaisesti, niin vaihdoksesta aiheutuva lämminvesikatkos jää mahdollisimman lyhyeksi. Purkutyö ja asennus kestävät tyypillisesti 1-2 päivää.

Maalämpöhankkeessa olemassa olevassa talossa kannattaa hyödyntää kotitalousvähennystä, koska asennustyö ja suuri osa porauksesta on vähennyskelpoista työtä. Lue lisää kotitalousvähennyksestä: LUE ARTIKKELI MAALÄMMÖN KOTITALOUSVÄHENNYKSESTÄ

Myös kunnille on tällä hetkellä tarjolla tukea, joka kattaa jopa 25% kunnan kiinteistön lämmitysremontin hankintakustannuksista. Pyytäessäsi meiltä maalämpötarjouksen, edustajamme kertovat tarvittaessa lisää tarjolla olevista tuista.

Käyttöopastus

Asennuksen jälkeen asiakkaalle opastetaan uuden lämmitysjärjestelmän käyttäminen. Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumpput toimivat ja säätyvät itsenäisesti talon lämmitystarpeen mukaan, kun lämpöpumppu on otettu asianmukaisesti käyttöön.

Ylläpito ja huolto

Asennuksen jälkeen käyttäjä voi tarkistaa ja varmistaa maalämpöpumpun säädöt ensimmäisenä talvena. Erityisesti vanhassa kiinteistössä esiasetetut säädöt kannattaa tarkistaa, parhaisiin säästöihin tähtäävät asetukset löytyvät yleensä käytössä. Kun säädöt on saatu kohdalleen, ei niitä tarvitse jatkuvasti muuttaa. Maalämmön etähallinnnalla seuraat laitettasi kätevästi mistä vain.

Kotimaiset Lämpöässä- ja Oilon-maalämpöpumput ovat energiatehokkuudeltaan edistyksellisiä kodin energiakulujen tehosäästäjiä sekä lämmityksessä että viilennyksessä. Tuotekehityksen ydin on asiakkaan tarve. Vuosikymmenten kokemuksen myötä me tunnemme maan ja sen tekniikan. Intohimomme on tarjota parasta ja arvoiltaan kestävää maalämpötekniikaa pohjoisen oloihin.

Pyydä maalämpötarjous, välitämme ne paikallisille jälleenmyyjillemme.

Täytäthän alla olevat tiedot?