Kokemuksia maalämmöstä, omakotitalot

Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumput ovat osa Oilon konsernin tuotevalikoimaa. Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumput suunnitellaan ja valmistetaan suomalaisella työllä, vuosikymmenten kokemuksella. Alla esittelemme joitakin omakotiluokan esimerkkikohteita, joihin lämpöpumppumme tuovat asumismukavuutta ja omavaraisuutta. Suurempia kiintesitökohteita löydät tästä linkistä: Maalämpö suuremmissa kiinteistöissä.

Kestävää lämpöä paikkakunnan ensimmäisestä maalämpökaivosta jo 28 vuotta

Omakotitalo, Seinäjoki

Erkki-Jussi Panulan omakotitalon pihasta löytyy Seinäjoen ensimmäinen maalämpökaivo, vuodelta 1992. Maan lämpöä tulee edelleen samasta kaivosta ja samalla lämpöpumpulla. Panula on hyvin tyytyväinen maalämpöön. Kodin ekologisuutta tehostaa maalämmön lisäksi vielä hyvä eritys.

Panula on itsekin aikanaan ollut mukana maalämpöalalla ja hänellä on kiinnostavia kertomuksia esimerkiksi asuntomessukohteista vuosien takaa, kannattaa tutustua artikkeliin.


Lopultakin lämmintä pakkasellakin

Ylennysmäen omakotitalo, Jyväskylä

Ylennysmäki on tyytyväinen mies, sillä talon lämmityksessä ei ole ollut enää ongelmia, kuten aiemman lämpöpumpun kanssa. Nyt lämmintä vettäkin piisaa. Talo on alunperin valmistunut Metsäliiton kahden pomon asunnoiksi vuonna 1961.

Ylennysmäki muistuttaa maalämpöjärjestelmän hankkimista harkitsevia, että halvin ei aina ole välttämättä paras.  Syksyllä 2015 Ylennysmäen taloon asennettiin uusi, kohteeseen oikein mitoitettu EMI 28 maalämpöpumppu. Järjestelmässä on kaksi lämmönsäätöpiiriä, koska yläkerrassa on patterit ja alakerrassa vesikiertoinen lattialämmitys.

Lämmitettävää tila: 472 m²
Maalämpöpumppu: EMI 28
Varaaja: 1 500 l tulistusmallinen ovaalivaraaja
Porakavot: 220 m ja 240 m


Huolettomasti maalämmöllä

Omakotitalo, Vihti

Vuonna 1982 rakennetun 180 neliöisen omakotitalon puukeskuslämmitys vaihtui maalämpöön. Kolme tärkeintä asiaa päätöksen taustalla olivat toimintavarmuus, huolettomuus ja säästöt.

Asukaspariskunnalle oli alusta asti selvää, että maalämpöpumpun tulee olla Oilon konserni valmistama, sama kuin pojalla. Siitä he olivat kuulleet kokemuksia jo 10 vuoden ajalta.


Vuoden 1923 maalaistaloon maalämpöä

Maalaistalo, Iitti

Idyllinen, vuonna 1923 rakennettu maalaistalo lämpiää nykyään maalämmöllä. Valinnasta valmiiksi oli asukkaan mukaan helppoa ja nopeaa. Maalaistalossa oli aiemmin öljylämmitys. Asukaspariskunta päätyi maalämpöön, kun heidän pojillaan oli jo hyvät kokemukset maalämmöstä.


Lisää referenssejä löydät klikkaamalla Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumppujen tuotesivuille:

oilon.com: Referenssit

lampoassa.fi: Kokemuksia maalämmöstä

This image has an empty alt attribute; its file name is Maalampo-oikein-01-1024x296.png

#maalämpö #maalämpöpumppu #lämpöpumput #omavaraisuus #omavarainenlämpö #kotimainenmaalampo #maalämmön #lämpöässä #oilon #lämpöpumppu