Kokemuksia maalämmöstä, omakotitalot

Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumput ovat osa Oilon konsernin tuotevalikoimaa. Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumput suunnitellaan ja valmistetaan suomalaisella työllä, vuosikymmenten kokemuksella. Alla esittelemme joitakin omakotiluokan esimerkkikohteita, joihin lämpöpumppumme tuovat asumismukavuutta ja omavaraisuutta. Suurempia kiintesitökohteita löydät tästä linkistä: Maalämpö suuremmissa kiinteistöissä.

Ammattilainen luottaa kotimaiseen maalämpöön

Omakotitalo, Kiiminki

Oululaisen LVI-alan asennusliikeen, Lämpöfix Oy:n, osaomistaja Petri Karhu luottaa kotimaiseen maalämpöpumppuun myös omassa talossaan.

Maalämmön ekologisuus ja säästäväisyys näkyy luvuissa. Lämpöpumpun kolmen vuoden sähkönkulutus on yhteensä 15000 kWh, mikä on todella säästeliästä. Se taroittaa vain 5000 kWh vuodessa Oulun korkeudella ja vielä patterilämmitystalossa.

  • Lämpöpumppu: VMI 9 Maalämpöpumppu
  • Viilennys: ÄssäCooling CS4
  • Talon koko: 155m2
  • Talon valmistumisvuosi: 2000

Maalämpöpumppu vaihtui kätevästi uuteen

Omakotitalo, Hollola

Janne Uski halusi päivittää vanhan maalämpöpumpun kerrasta uuteen hiljaiseen eikä laittaa rahaa varaosiin ja korjaustyöhön.

Kohteeseen valikoitui kotimainen CUBE Inverter maalämpöpumppu. Valintaperusteena asukkailla oli uusin inverter+ tekniikka, korkea energiatehokkuus, kotimaisuus ja valmistajan paikallisuus.

Kodin omistaja Uski on todella tyytyväinen lähes äänettömään maalämpöpumppuun vanhaan verrattuna. Urakoitsija Henri Laurell on asentanut lukuisia Oilon maalämpötuotteita ja luottaa kotimaisen laitevalmistajan laatuun.

  • Lämmitysremontti: Maalämpöpumpun uusiminen
  • Maalämpöpumppu: CUBE Inverter+

Kestävää lämpöä paikkakunnan ensimmäisestä maalämpökaivosta jo 28 vuotta

Omakotitalo, Seinäjoki

Erkki-Jussi Panulan omakotitalon pihasta löytyy Seinäjoen ensimmäinen maalämpökaivo, vuodelta 1992. Maan lämpöä tulee edelleen samasta kaivosta ja samalla lämpöpumpulla. Panula on hyvin tyytyväinen maalämpöön. Kodin ekologisuutta tehostaa maalämmön lisäksi vielä hyvä eritys.

Panula on itsekin aikanaan ollut mukana maalämpöalalla ja hänellä on kiinnostavia kertomuksia esimerkiksi asuntomessukohteista vuosien takaa, kannattaa tutustua artikkeliin.


Lopultakin lämmintä pakkasellakin

Ylennysmäen omakotitalo, Jyväskylä

Ylennysmäki on tyytyväinen mies, sillä talon lämmityksessä ei ole ollut enää ongelmia, kuten aiemman lämpöpumpun kanssa. Nyt lämmintä vettäkin piisaa. Talo on alunperin valmistunut Metsäliiton kahden pomon asunnoiksi vuonna 1961.

Ylennysmäki muistuttaa maalämpöjärjestelmän hankkimista harkitsevia, että halvin ei aina ole välttämättä paras.  Syksyllä 2015 Ylennysmäen taloon asennettiin uusi, kohteeseen oikein mitoitettu EMI 28 maalämpöpumppu. Järjestelmässä on kaksi lämmönsäätöpiiriä, koska yläkerrassa on patterit ja alakerrassa vesikiertoinen lattialämmitys.

Lämmitettävää tila: 472 m²
Maalämpöpumppu: EMI 28
Varaaja: 1 500 l tulistusmallinen ovaalivaraaja
Porakavot: 220 m ja 240 m


Huolettomasti maalämmöllä

Omakotitalo, Vihti

Vuonna 1982 rakennetun 180 neliöisen omakotitalon puukeskuslämmitys vaihtui maalämpöön. Kolme tärkeintä asiaa päätöksen taustalla olivat toimintavarmuus, huolettomuus ja säästöt.

Asukaspariskunnalle oli alusta asti selvää, että maalämpöpumpun tulee olla Oilon konserni valmistama, sama kuin pojalla. Siitä he olivat kuulleet kokemuksia jo 10 vuoden ajalta.


Vuoden 1923 maalaistaloon maalämpöä

Maalaistalo, Iitti

Idyllinen, vuonna 1923 rakennettu maalaistalo lämpiää nykyään maalämmöllä. Valinnasta valmiiksi oli asukkaan mukaan helppoa ja nopeaa. Maalaistalossa oli aiemmin öljylämmitys. Asukaspariskunta päätyi maalämpöön, kun heidän pojillaan oli jo hyvät kokemukset maalämmöstä.


Lisää referenssejä löydät klikkaamalla Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumppujen tuotesivuille:

oilon.com: Referenssit

lampoassa.fi: Kokemuksia maalämmöstä

This image has an empty alt attribute; its file name is Maalampo-oikein-01-1024x296.png

#maalämpö #maalämpöpumppu #lämpöpumput #omavaraisuus #omavarainenlämpö #kotimainenmaalampo #maalämmön #lämpöässä #oilon #lämpöpumppu