Lämpöpumpuilla on taas takana huippuvuosi, todetaan Suomen Lämpöpumppuyhdistyksen tiedotteessa. Lämpöpumppujen myynti kasvoi jälleen edellisen vuoden hurjista myyntiluvuista ja koronapandemiasta huolimatta. Vuoden 2020 aikana asennettu lämpöpumppumäärä ylitti 100.000 lämpöpumppua! Tiedotteen mukaan suomalaisten talojen omistajat ovat investoineet kaikkiaan jo yli miljoonaan lämpöpumppuun ja tehneet näin valtavan ympäristöteon. Lämpöpumppujen lämmöntuotanto on jo 12 TWh/a. Tämän kerrotaan vastaavan yli 15 % Suomen asunto ja palvelurakennuskannan lämmityksestä.

Maalämmön kysyntä pysyi melko tasaisena määrällisesti vuonna 2020, mutta euromääräisesti se kasvoi, mikä tarkoittaa suurempien kiinteistöjen lisääntymistä maalämpökohteina. Suomen Lämpöpumppuyhdistyksen tiedotteessa todetaan, että kerrostalojen maa- ja poistoilmalämpöpumput sekä niiden yhdistelmät yleistyvät vauhdilla. Teollisuuskohteiden, datakeskusten ja jäähdytyksen hukkalämpöjen hyödyntäminen edellyttää myös aina lämpöpumpputekniikkaa.

Oilon konsernin Lämpöässä ja Oilon kiinteistömaalämpöpumput ja suurkohteiden Oilon Chillheat teollisuuslämpöpumput luovat markkinoiden laajimman ja kotimaisen valikoiman kaikkiin tulevaisuuden tarpeisiin. Oilon Chillheat teollisuuslämpöpumput valmistetaan Oilonin Kokkolan tehtaalla. Lämpöässä ja Oilon maalämpöpumput vastaavasti valmistetaan Oilonin Lapuan tehtaalla. Laaja valikoima varmistaa myös poikkeuksellisen laajan osaamispotentiaalin, jolla voidaan mahdollistaa parhaat ratkaisut kaikkiin kohteisiin.

Lisätietoa lämpöpumpuistamme löydät: https://oilon.com/fi/

Lämpöässä maalämpöpumput löydät: https://www.lampoassa.fi/tuotteet/lampopumput/

Maalämpöpumpuilla on valtava potentiaali. Pyydä maalämmön kustannusarvio, niin suunnittelemme sinulle tarpeitasi vastaava maalämpöjärjestelmän yhdessä paikallisten edustajiemme kanssa. Teemme samalla säästölaskelman.

Lue lisää lämpöpumppujen mahdollisuuksista Sulpun tiedotteesta: https://www.epressi.com/tiedotteet/rakentaminen/lampopumpuilla-taas-huippuvuosi.-myynti-ylitti-100.000-pumppua..html

kotitalousvähennys #maalämpö #maalämpöpumppu #lämpöpumput #omavaraisuus #omavarainenlämpö #kotimainenmaalampo #maalämmön #lämpöässä #oilon