Kotimainen maalämpöteollisuus näyttää nyt arvonsa

Kotien halu ja paine uusiutuvaan energiaan, vaivattomuuteen ja omavaraisempaan asumiseen ovat nostaneet lämpöpumppukysynnän hurjaan kasvuun.  Myös tukipolitiikka vauhdittaa kysyntää. Koronan vaikutukset ja kysynnän kasvu ovat pidentäneet lämpöpumppujen toimitusaikoja väliaikaisesti maailmalla. Nyt korotuu kotimaisen tuotannon merkitys.

Oilon ja Lämpöässä mukautuvat notkeammin kysynnän muutoksiin

Nopeasti muuttuvassa maailmassa korostuu kotimaisen teollisuuden voima. Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumput valmistetaan lean-periaatteiden mukaisesti ja pääosin tilausten ohjaamana Etelä-Pohjanmaan tehtaalla. Tämä tekee meistä nyt notkeampia mukautumaan kysynnän muutoksiin.

Olemme niitä harvoja, joilla lämpöpumpputilauksia on mahdollista ottaa vielä tälle vuotta toimitukseen.

”On tässä sen verran monta vuosikymmentä tullut tätä alaa nähtyä, että osaa jo varautua vähän kaikenlaiseen”, toteaa Oilon ja Lämpöässä tuotannon taustalla vaikuttava Senior Product Manager, Jorma Saksi tyytyväisenä.

Asialla kannattaa kuitenkin olla. Erityisesti sähkö- ja elektroniikkaosien saatavuudessa on väliaikaisesti ollut haasteita kaikilla teollisuudenaloilla johtuen mm. koronapandemiasta. Jotkut Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumppumallitkin on jo myyty pitkälle tämän seurauksena. Ja joitakin toimituksia on siirtynyt, mutta lisää osia on jo tilauksessa reilusti.

Kannattaa laittaa maalämpöpumppu tilaukseen heti, kun päätös on tehty, että pystymme jatkossakin varautumaan asiakkaidemme tarpeisiin parhaalla palvelukyvyllä ja parantamaan vielä tästäkin. Lämpöpumpun osien toimitusajat maailmalla ovat selvästi pidentyneet.

Kunnianhimoa Oilonin tytäryhtiössä löytyy. Olemme palkanneet kuluneen vuoden aikana runsaasti lisää käsipareja Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumppujen tuotantoon. ”Meillä on erinomaisia ammattilaisia siellä laatua varmistamassa”, kertoo Oilonin kehityspäällikkö Jorma Hänninen. Kotimainen työ ja maalämpö luovat yhdessä vakautta sekä ympäristöön että yhteiskuntaan.


Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumput valmistetaan Oilonin Lapuan tehtaalla, Oilonin tytäryhtiössä Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy:ssä. Kotimaan myyntitiimimme toimii maanlaajuisesti ja tiimi on jakautunut pitkin Suomea. Vientimaistamme tällä hetkellä suurin on Englanti. Myynti kotitalouksille toimii laajan jälleenmyyjäverkostomme kautta. Paikalliset edustajamme tarjoavat Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumput kaikkialle Suomeen ammattitaidolla ja yleensä ”avaimet käteen” -periaatteella.


Ammattilainen, tule kumppaniksemme!

Oletko kiinnostunut Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumppujen myynnistä, huollosta, asennuksesta tai suunnittelusta? Kotimaisen valmistajana annamme teille laajan tuen ja takaamme laadukkaan ja kattavan tuotevalikoiman.

Etsimme kasvavaan verkostoomme jatkuvasti uusia ammattilaisia. Hae mukaan! Luodaan yhdessä laadukkaita lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja maalämpöpumpuilla niin suuriin kuin pieniinkin kohteisiin. Koulutamme ja tuemme verkostoamme vuosikymmenten kokemuksella maalämmöstä ja lämpöpumpuista.

Liity Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumppujen kasvavaan ammattilaisverkostoon. Täytä hakemus Oilon konsernin verkkosivuilla:

Lisää asiaa ammattilaisille löydät ”Ammattilaisille” välilehdeltä yläpalkista sekä yhteystietoja täältä: Ota yhteyttä, AMMATTILAISET

Lue miten tuet vaikuttavat maalämmön hankintaan

This image has an empty alt attribute; its file name is kotimainen-maalampo.png