Maan lämpö on ehtymätön ja tasainen

”Jo 80-luvulla isäni oli kiinnostunut ekologisuudesta ja toki tarkka rahastakin. Kotiimme hankittiin maalämpöpumppu. Isä totesi, että tätä oman maan lämpöä riittää”, kertoo erään tuohon aikaan maalämpöpumpun hankkineen kodin tytär.  Nykyään hän lämmittää omaa kotiaan maalämmöllä, ja toteaa, että: ”Talvet kyllä tuntuvat nykyään leudommilta kuin silloin. Vaan kylläpä niitä pakkasiakin on ollut, välillä pitkiäkin jaksoja. On turvallista, kun tietää, että maasta tulee tasainen lämpö paukkupakkasillakin.”

Omavaraisuus lisää turvaa tulevasta

Maalämpöpumpun teho ei heikkene vaikka ilma jäähtyy. Maaperässä olosuhteet pysyvät tasaisena, kun järjestelmä on mitoitettu oikein. Jos lämpö otettaisiin esimerkiksi ilmasta, saatava energia vähenee ilman jäähtyessä ja muuttuu lopulta jopa pelkäksi sähkölämmitykseksi.

Hietaloille on tärkeää, että kodin lämmitys on mahdollisimman omavarainen ja riippumaton, mutta helppo. Oikein suunniteltu maalämpöjärjestelmä ei tarvitse lisälämmitysjärjestelmää rinnalleen, eikä tällöin aiheuteta ylimääräisiä kuormituspiikkejä sähköverkkoon.  

 

Maalämpökoti jäähdyttää lähes ilmaiseksi kesällä

Vuonna 1980 ei mietitty jäähdytystä. Nyt talot ovat tiiviimpiä ja ihmisten mukavuudenhalukin on kasvanut. Lähes jokaiseen uuteen kotiin halutaan viilennys. Hietalan perheen koti viilennetään maalämpöpumpun porakaivon avulla. Viileys tuodaan kotiin katossa olevan puhallinyksikön avulla. Maalämpöpumppu eroaa kaikista muista lämmitysjärjestelmistä siinä, että sen avulla jäähdytys saadaan tuotettua lähes ilmaisena. Maaperässä lämpötila pysyy kesällä tasaisen viileänä verrattuna helleilmaan. Tämä viileys voidaan siirtää maasta sisälle ja hyödyntää sellaisenaan erittäin edullisesti.

Maalämpö säästää eniten

Maalämpöpumppu huolehtii lämmityksestä itsenäisesti. Maalämmöllä saadaan aikaan kaikkein suurin säästö asumiskustannuksissa, koska se voi toimia kiinteistön päälämmitysmuotona myös pakkaspäivinä. Pitkä lämmin suihkukaan talvi-iltana ei aiheuta huonoa omaatuntoa, kun energia saadaan maan lämmöstä. Maassa on aina optimaalinen lämpötila lämpöpumpulle: kesällä maa on ilmaa viileämpi ja pakkasella ilmaa huomattavasti lämpimämpi. Tämä tarkoittaa, että laite toimii aina hyvällä hyötysuhteella ja kestää pitkään, kun kuormitusolot ovat maaperässä tasaiset vuoden ympäri.

Maalämmön investointi on hieman muita lämpöpumppuja isompi, porakaivon verran, mutta maalämpöpumppu myös tuottaa suurimman vuosisäästön, joka jatkuu tulevaisuuteen. Ja porakaivo on sitten siellä, kun se on kerran porattu, vaikka laite jossain vaiheessa vaihdettaisiin. Hietaloille maalämpöpumppu on maksanut jo itsensä takaisin ja nyt säästön voi ajatella kertyvän pankkitilille. Toki lapsiperhe kyllä keksii sille monenlaista käyttöä. Perhe on ollut erittäin tyytyväinen maalämpöpumppuunsa.  

Maalämmön todellisten kustannusten ja säästöjen arvion kotiisi saat tästä: PYYDÄ SÄÄSTÖLASKELMA

Miksi juuri maalämpö?

Maalämpöpumppu on lämpöpumpuista ainoa itsenäinen päälämmitysmuoto
– Ilman kylmetessä lämpö tulee edelleen maasta, ei sähkövastuksista

Maalämmöllä on tyytyväisimmät asiakkaat

– Suurin säästö säällä kuin säällä

Tasaisella kuormalla kestävyyttä
– Kompressori kestää paremmin tasaista toimintaympäristöä

Ei kuormituspiikkejä pakkasilla
– Tasaisesti ekologinen lämmitys luo omavaraisuuden tuomaa turvaa

Jäähdytys on lähes ilmaista
– Kun kesällä ilma on kuuma, maan viileys voidaan siirtää kotiin edullisesti

Pyydä ilmainen säästölaskelma, niin tiedät: PYYDÄ KUSTANNUSARVIO

kotimainenmaalämpö #maalämpö #maalämpöpumppu #lämpöpumput #oilon #lämpöässä #maalämpöpumput #omavarainenlämpö #maalämmön #omavaraisuus