Hollolan Kukkilassa sijaitsevassa omakotitalossa 15 vuotta palvellut maalämpöpumppu vaihdettiin uuteen energiatehokkaampaan malliin. Vanha lämpöpumppu olisi vaatinut huoltoa ja omistaja Janne Uski päätti päivittää laitteen kerrasta uuteen hiljaiseen eikä laittaa rahaa varaosiin ja korjaustyöhön.

Kohteeseen valikoitui kotimaisten Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumppujen CUBE Inverter. Valintaperusteena asukkailla oli uusin inverter+ tekniikka, korkea energiatehokkuus, kotimaisuus ja valmistajan paikallisuus.

Urakoitsija Henri Laurell (https://www.lvilaurell.fi/) suositteli lämmöllä tätä laitetta asukkaille ja CUBE Inverter+ maalämpöpumpun vaihto onnistui helposti. Joustavat keruuliuosletkut olivat erittäin kätevät kytkeä kompaktisti naapurikaapissa valmiinana oleviin yhteisiin.

”Kodin omistaja Uski on todella tyytyväinen lähes äänettömään maalämpöpumppuun vanhaan verrattuna”, Henri Laurell toteaa mielissään. Hän on asentanut lukuisia Oilon maalämpötuotteita ja luottaa kotimaisen laitevalmistajan laatuun.

Kukkilan kohteessa huomiotiin aiempi kaivomitoitus rajoittamalla uuden inverter maalämpöpumpun maksimiteho olemassa olevaan maalämpökaivoon sopivaksi. Näin varmistetaan maalämpöpumpun vaihtaminen niin, että energiatehokkuus pysyy korkeana myös tulevaisuudessa.

Tämän kohteen toteutti:

Henri Laurell, LVI-URAKOINTI E&H LAURELL

Paikalliset edustajamme tarjoavat Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumput kaikkialle Suomeen ammattitaidolla ja yleensä ”avaimet käteen” -periaatteella.

Maalämpö on huoleton valinta

Tutustu referensseihimme: Kokemuksia maalämmöstä, omakotitalot