Maalämpöjärjestelmä tarvitsee aina lämmönkeruupiirin, maalämpöpumpun ja yleensä vesikiertoisen lämmönjakojärjestelmän (lisää maalämmöstä ja sen hankinnasta: https://oilonlampoassa.fi/maalammon-hankinta-on-helppoa/ ).

Lämmönkeruupiiri tulee joko vaakatasossa pintamaahan tai pystysuraan porattuna kallioon. Kallioporauksen toteuttaa aina alan ammattilainen. Pintaan maapiirin asennus onnistuu myös asiakkaalta itseltään. Tämä onkin usein se osa maalämmön hankinnasta, mikä halutaan hoitaa itse ja säästää siinä hieman.

Etelä-Pohjanmaan Koskenkorvalla todettiin, että omakotitalon maapiirin asennuksessa tarvitaan kone, jolla kaivaa, putkea, lämmönkeruunestettä ja pari lapiota sekä muutama ahkera tekijä. Ja tietysti paikallisen maalämpömyyjän mitoitus lämmönkeruupiirin pituudesta. Oilon ja Lämpöässä maalämmön jälleenmyyjät tavoitat yhdestä osoitteesta: PYYDÄ TARJOUS.

Lämmönkeruupiirin upotus pintamaahan oli helppoa

Keruupiirin asennus onnistui Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevassa esimerkkikohteessa asiakkaalta omatoimisesti parin päivän aikana. Maalämpöputkea varten kaivettiin leveällä kauhalla reilun metrin syvä oja, johon mahtuvat sekä meno- että paluulinjan putket. Ne ovat myös sivusuunnassa metrin etäisyydelle toisistaan. Ojia kaivettiin metrin välein ja aina kaivettaessa täytettiin viereistä ojaa.

Lämmönkeruuputkiston meno- ja paluuputken päät vietiin taloon sisään kivijalan alta 100mm suojaputkessa, joka oli asennettu valmiiksi talon perustuksia tehtäessä. Nyt vain Lämpöässä kiinni ja syyskelit voivat tulla. Asennuksen asiakas otti Lämpöässän edustajan kautta maalämmön hankinnan yhteydessä. Tähän Etelä-Pohjalaiseen hirsitaloon tulee sekä lämmitys että viilennys maalämpöpumpulta. Maapiirin pinta-asennus oli asiakkaan oman asennusporukan mielestä helppoa ja edullista.

Lue lisää kotimaisesta maalämmöstä: https://oilonlampoassa.fi/maalampo-miksi/

Millainen maalämpöpumppu sopisi sinulle?

Testaa säästösi kannattavuuslaskurilla:

Tai testaa Lämpöpumppuvalitsimella mikä laite sopisi teille:

Helpoiten hommat selviää, kun pyydät meiltä ilmaisen kustannusarvion. Paikalliset edustajamme tarjoavat Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumput kaikkialle Suomeen ammattitaidolla ja yleensä ”avaimet käteen” -periaatteella.

Maalämpö on huoleton valinta

Tutustu referensseihimme: Kokemuksia maalämmöstä, omakotitalot