Uusi maaseutuhotelli Kemijoen rannalla luottaa kotimaiseen Oilon ja Lämpöässä malliston maalämpöön. Juopperin Kartano avautui toukokuussa 2021 Keminmaan Itäkoskella. Kartano tarjoaa työmatkalaisille ja elämysmatkaajille upeat idylliset asumispuitteet. Esimerkiksi Metsä Fibren uuden sellutehtaan rakentaminen Kemiin tuo alueelle lisää asuntotarvetta.

Maaseutuhotelli sijaitsee 24 minuutin ajomatkan päässä Kemistä. Alkuvaiheessa hotelliin tulee 17 huonetta ja juhlatilat noin 80 hengelle. Kauniissa hirsirakennuksessa on 900 m2 lämmitettävää pinta-alaa. Rakennus lämmitettiin ennen öljyllä, mutta hotelliksi remontoinnin myötä siirryttiin nykyaikaiseen entistä omavaraisempaan maalämpöön. Maan ilmaisenergia saadaan kahdeksasta 235 metriä syvästä maalämpökaivosta.

Maalämpöurakka sujui mutkattomasti

Kiinteistön maalämpöurakasta vastasi alalla jo pitkän kokemuksen kartuttanut Vesi-Piste. Yrityksen paikallisjohtaja Manu Kauppi toteaa, että kohde oli hieman erilainen ja siksi mielenkiintoinen. Urakan toteuttaminen sujui mutkattomasti. ”Meillä oli tässäkin kohteessa käytössä erinomainen asentaja, joten tuntui siltä, että yli 80 kilowatin Oilon ja Lämpöässä malliston RE84-maalämpöpumppu oli yhdellä napin painalluksella käynnissä asennuksen jälkeen. Siitä asti se on siellä moitteetta toiminut”, Kauppi toteaa. Vesi-Piste on kohta 60 vuotta täyttävä perheyritys, jolla on useita toimipisteitä Pohjois-Suomessa.

RE-sarjan maalämpöpumpulla ekologista lämpöä suuriin kohteisiin

Juopperin Kartanoon asennettiin kotimaiseen Oilon ja Lämpöässä -mallistoon kuuluva RE-sarjan maalämpöpumppu, joka on tarkoitettu suurempiin kiinteistöihin. Kiinteistössä aiemmin ollut öljylämmitys on jätetty lisälämmöksi, jonka käytöstä lämpöpumppu huolehtii automaattisesti. Kaupin mukaan kotimaisuus ja luotettavuus ovat tärkeitä arvokriteereitä valittaessa maalämpöpumppua. Suurissa kohteissa myös monipuolisilla ohjausmahdollisuuksilla on suuri merkitys.

Kohde: maaseutuhotelli Juopperin Kartano

Paikkakunta: Keminmaa

Koko: 900 m2, sis. 17 huonetta ja juhlatilat

Rakennusmateriaali: hirsi

Aiempi lämmitysmuoto: öljy

Maalämpöpumppu: RE84

Lämmitysteho: > 80kW

Urakoitsija: Vesi-Piste

RE kiinteistölämpöpumppu

Kesän 2021 maalämmön uutuus!

Suurkiinteistöjen

RE-maalämpöpumppu,

hiljaisempi kuin koskaan.

Paikalliset edustajamme tarjoavat Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumput kaikkialle Suomeen ammattitaidolla ja yleensä avaimet käteen -periaatteella.